Menu

Indendørs/Vintersæsonen

image
27. februar 2024 kl. 11:35

SENIOR:
Hold 1 Hold 2 & Hold 3 har alle holdt fortjent vinterpause, og er så småt slået igang igen - således de bliver klar til sæsonstart sidst i marts. De har planlagt en træningslejr igen her i marts måned, hvor de skal rystes sammen med U19 igen - således at vi får de unge sluset ind i voksen-fodbold.
Vi har sagt farvel til Dennis E (Hold 2), da de rammer/vilkår som vi havde aftalt, ikke er opfyldt fra vores side. DE har virkelig kæmpet for at holde gryden i kog for disse drenge, under svære betingelser, men er nået til den erkendelse at det ikke var ham for nuværende. Vi takker DE for den gode & fine indsats har lagt i klubben. Pt. arbejdes der på en løsning for at erstatte DE, dette er endnu ik på plads...men vi krydser for at det snarest er på plads.
Generelt kan det siges at de 3 senior hold ikke kan klare sig uden at der er U19 spillere der kan hjælpe dem. Det er for os et positivt problem, da vi netop har U19 spillere som kan hjælpe. Samtidig er det også en “nem” løftestang for U19 at kunne få denne erfaring løbende.

Oldboys har holdt vinterpause, men de er så småt begyndt at røre på sig, da der nu efterhånden er lidt mildere (men stadig vådt) vejr i vente. Vi ser hvad der kan skrabes sammen, om det bliver 2 eller 3 hold her i foråret.

Motionsfodbold er en hel historie for sig(gentaget). Mandag aften fra kl. 21-2215 er der fuld fart på indendørs. Der har været aflyst 1 gang siden november og det var 1. januar.... Så KÆMPE cadeau til tovholderne på dette (Christian/Kasper), de har formået at fange en god flok til dette fællesskab. Der er altid plads til flere, se evt. Motionsfodbold Morud på facebook, og der er arrangementer i støbeskeen fra denne gruppe også.

UNGDOM:
U19 har mere eller mindre trænet vinteren over, min. 1 gang om ugen. Både for at holde sig lidt igang, men også for at fastholde dem i fællesskabet. I foråret bliver 2. års U19 en større del af senior-holdene, da de skal træne fast med. Dette gøres for at lette overgangen, når de alligevel til sommerferien rykkes op og bliver senior. Det giver lidt praktiske udfordringer ift. at sikre både 2 U19 hold samt senior afdelingen. Grundlæggende er det et positivt problem at vi har så mange at vi gerne vil tilgodese, samtidig med at vi har engageret ansvarlige som gerne vil det bedste for dem de nu har ansvaret for.

Øvrig ungdom har stået på indendørs siden sidste udgave. Der har været træning fredag/lørdag i hallen - samt deltaget i diverse stævner rundt om på Fyn. Det har været både DBU men også private stævner, som vores eget Intersport Cup 2023. Generelt er der opbakning til indendørs, men vi ser også nogen som springer dette over. Det er vi faktisk meget tilfreds med, da det generelt er godt for den motoriske udvikling at dyrke andre grene af sport.

U11 nåede finalerunden ved Fyens Stiftstidende Cup
Det var med stor spænding i maverne, at U11-drengene pakkede taskerne ud onsdag Vitalitet marts 2024 35 formiddag mellem jul og nytår. Aftenen forinden blev tilbragt i Langesø Hallen sammen med U13-holdet for ligesom at mærke gulvet og komme i den rette ”indendørs-stemning”. Efter sidste sæsons plads i semifinalen boblede drengenes maver af spænding. Kunne Morud igen spille op med de store klubber inde fra Odense? Det skulle vise sig at blive et par ”både og”-dage inde i idrætshallen.
Onsdagen forløb nemlig perfekt. Godt nok med en meget stille start med en 1-0-sejr over Søhus-Stige, der skulle vise sig at være puljens svageste hold. Men sejren blev fulgt op med 2-0 over Munkebjergskolen og så var det tid til puljefinalen mod Glamsbjerg. Det blev en nervepirrende affære mellem to lige stærke hold, der blev afgjort af et kløgtigt lob af Bjørn Søvsø, der snittede bolden over et par modstandere og scorede kampens eneste mål. Det gav en sikker plads i krydskampene, og puljespillet blev afsluttet med en 4-0-sejr over Tåsingeskolen. Nu gjaldt det Allesø i kampen om at komme til finalerunden, og det blev en nervepirrende affære mellem to hold, der stod stærkt defensivt. Man fornemmede, at et enkelt mål kunne blive afgørende og luften blev tykkere og tykkere af spænding inde i hal 2, der er et utroligt intenst sted at spille indendørs, når der er mange mennesker. Der var helt proppet onsdag over middag, da Lauge Siersbæk var på pletten 50 sekunder før tid med et helt suverænt ”skrueskud” fra kanten. Det blev kampens eneste mål. For anden sæson i træk var årgang 2013 i finalerunden og blandt de otte bedste i FS Indestævne. Drengene var stolte – og det med rette. Og var samtidig klar over, at meget stærke modstandere ventede i finalepuljen. Det gjorde tilsyneladende drengene lidt for spændte, for lige så godt de spillede onsdag, lige så nervøse optrådte de lørdag morgen i Hal 1, og det går simpelthen ikke mod de ”store klubber” inde fra Odense. Næsten inden kampen var i gang, førte TPI 2-0 og endte med at vinde 4-0 i den første puljekamp, og det blev ikke bedre mod OKS som vandt 6-0 i den anden puljekamp. Vi kunne næppe have vundet over de meget velspillende mandskaber fra TPI og OKS, men nederlagene var alt for store, og vi kunne have ydet langt bedre modstand. I den sidste puljekamp  mod Rosengårdskolen blev det til 0-2 i en kamp, som lige så godt kunne have gået Moruds vej. Der blev brændt friløbere og stolperne blev testet flere gange. Men i modsætning til sidste sæson var vi ikke tilsmilet af held og marginaler i finalerunden, ligesom spændingsniveauet ikke fandt sit rette leje. Når det er sagt, så er top 8-placering for anden sæson på stribe også en rigtig flot præstation. Stærkt klaret af Valdemar Ladefoged, Laurids Møller Hansen, Lauge Siersbæk, Bertram Svensson, Oskar Dalgaard og Bjørn Søvsø, der udgjorde holdet i julen 2023.
Af Michael Søvsø

Intersport Cup 2023
Den første weekend i december stod igen i indefodboldens tegn, da Morud Intersport Cup 2023 blev afviklet i Langesøhallen. Stævnet var en stor succes med over 80 tilmeldte hold fra Jylland og Fyn(udsolgt) og flere hold på venteliste i flere rækker. Det var fantastisk at se, at der var flere himmelblå hold blandt deltagerne i flere rækker.
Weekenden var fyldt med lækre detaljer, flotte mål, spændende kampe, fairplay og højt humør. Men det var ikke kun på banen, der var god stemning - også holdene imellem, trænerne og de frivillige var der god stemning. Det er herligt at se sådan et samarbejde og respekt på tværs af holdene. En stor tak skal lyde til alle de mange frivillige, sponsorerne og stævnets hovedsponsor Intersport. Uden jeres hjælp og støtte ville en turnering af denne kaliber ikke være mulig. I har virkelig bidraget til den gode stemning og har gjort en forskel for mange unge glade fodboldspillere. Tak. Vi glæder os allerede til næste år, hvor Morud
Intersport Cup vender tilbage i 2024. Igen med fokus på kvaliteten. Tak for en god og hyggelig weekend, og vi ses igen i 2024!
Med sportslig hilsen
Anders Svejgaard Bang Nielsen,
stævne leder Morud Intersport Cup

Andet:
Når denne udgave er ude, så er generalforsamling også overstået. Vi håber at det har kastet lidt flere hænder af sig, således vi kan sikre den fortsatte drift i fodboldafdelingen, med det høje niveau som vi har pt. Mere om det i næste udgave.
På bestyrelsens vegne
Dennis T Svendsen.

 

Luk